Filter
ska%cc%88rmavbild-linda-theend

Intervju med konstnären Linda Nordfors

Posted on 14 december, 2016

Hallå hallå, Linda Nordfors! True Intention handlar ju om ett av dina konstprojekt… Så, berätta för oss – vem är du, Linda?

– Jag är en konstnär som vill förändra världen genom att reflektera det som jag ser som rätt och gott och riktigt.

Hur menar du då?
– Jag tror att det vi lägger fokus på kommer att växa och utvecklas. Vi ska inte ignorera det som är fel, men heller inte glömma bort att förstärka det positiva hos människor och organisationer.

Du arbetar ju med varumärkeskonst, kan det verkligen vara ”gott och riktigt”?
– Ja. Ett varumärke är för mig själen i ett företag eller en organisation. Varumärket påverkar självbilden. Självbilden påverkar hur man agerar och tar beslut. Genom min konst vill jag få företag att satsa på social och miljömässig hållbarhet, på riktigt.

Stora ord! Är det så enkelt?
– Ingenting är enkelt, vi lever i en komplex värld. Ibland ser jag påtagligt att det fungerar. Ibland tvivlar jag. Men jag upplever att det är oerhört viktigt att fortsätta arbetet. Vi behöver sluta medskapa till en värld ingen vill ha och intensifiera byggandet av en framtid som vi faktiskt vill ha! Jag bidrar på de sätt jag kan. Och ett mer kraftfullt verktyg än konst kan jag inte föreställa mig. Och en mer inflytelserik grupp än företag och organisationer har jag svårt att hitta. Därför väljer jag att arbeta som jag gör.

OK, och i filmen får vi se hur det fungerar i praktiken?
– Ja. Ronnit Hasson följde ett av mina konstprojekt under lång tid.

Hur är det att bli filmad?
– Både utmanande och givande. Ronnit ställde en del svåra frågor under inspelningen. När ni ser filmen så kan ni själva skaffa er en uppfattning…


Intervjun med Linda Nordfors gjordes av Helena Hildur W. inför världspremiären av True Intention. Helena är konstnär och curator.

Foto: Ronnit Hasson

Be the first to leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *