Filter
ronnit-linda-action

Intervju med filmaren och regissören Ronnit Hasson

Posted on 14 december, 2016

Hej Ronnit! Nu har du följt Linda väldigt nära under hela projektet. Hon menar att ert samarbete har varit både utmanande och givande… Vad säger du om det?

– Jag har haft en del prövande uppdrag förut, men det här är nog det mest tuffa och samtidigt det mest utvecklande projekt jag någonsin gjort.

Hurdå? Berätta mer!

– Först och främst är det alltid utmanande att arbeta med ett annat starkt konstnärligt universum. Och när Linda gav mig uppdraget var det inte klart vilket slags historia som skulle berättas, så när det blev dags för klippning var jag nära att drunkna i allt filmmaterial – då gällde det att formulera de rätta frågorna. Jag blev tvungen att söka inom mig själv, vad jag står för.

Ja, Linda nämnde att du ställde en del svåra frågor… Vilka då, närmare bestämt?

– Jag vill inte se kultur, eller konst, som ett område skilt från resten av världen – särskilt nu, när det finns dominanta politiska krafter som gärna skulle radera konstvärlden om de kunde. Den instängdheten gör mig desperat. Så mina frågor vid klippbordet blev: vad består ”konst” av? Hur känns ”konst”, vad har ”konst” för funktion? Genom att fånga konsten i ett kontrastrikt sammanhang – som här: ett industriföretag – hoppades jag närma mig svaren.

Aha! Så filmen blir också ett slags svar på frågan om vad konst kan vara…  Tack, Ronnit!


Intervjun med Ronnit Hasson gjordes av Helena Hildur W. inför världspremiären av True Intention. Helena Hildur W. är konstnär och curator.

Foto: Noemi Ticoalu

Be the first to leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *